Sunday, 2 June 2013

میراث دولت احمدی‌نژاد و آینده سیاسی او از نگاه شما


تا حدود دو ماه دیگر، محمود احمدی نژاد پس از هشت سال، دولت را به نامزد پیروز یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران تحویل می‌دهد. عملکرد اقتصادی دولت آقای احمدی نژاد از جمله هدفمندی یارانه ها، انحلال سازمان برنامه و بودجه یا طرح مسکن مهر، همچنین عملکرد و موضع گیری های دولت او در عرصه سیاست داخلی و بین الملل و نیز سایر طرح ها و برنامه های دولت نهم و دهم، مورد توجه مدافعان و منتقدان او بوده است.

به نظر شما عملکرد دو دوره دولت آقای احمدی نژاد چطور بوده است؟ مهم ترین نکات مثبت و منفی هشت سال ریاست جمهوری او را چه می دانید؟ و فکر می کنید چه میراثی از دولت نهم و دهم باقی خواهد ماند؟

برخی معتقدند که بالا گرفتن اختلاف آقای احمدی نژاد با احزاب و جناح های مختلف اصولگرا همزمان با پایان یافتن دوران ریاست جمهوری او، آینده سیاسی او و نزدیکانش را در هاله ای از ابهام قرار داده است.

Thursday, 30 May 2013

واکنش شبکه‌های اجتماعی به تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری

این مطلب نگاهی است به نوشته‌های کاربران شبکه‌های اجتماعی درآستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران، دوهفته پیش از انتخابات. مطالب نقل شده نظر بی بی سی نیست.
پس از مشخص شدن فهرست نامزدهایی که از سوی شورای نگهبان اجازه حضور در رقابت انتخابات را گرفتند، دوره تبلیغات آنها شروع شد. در میان همه ابزارها و رسانه‌ها برای تبلیغ، فرصتی که صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در اختیار نامزدها می گذارد مورد توجه ویژه کاربران فضای مجازی بود.
مهمترین سوال این بود که آیا امسال نیز مانند چهار سال پیش مناظره زنده تلویزیونی بین نامزدها انجام خواهد شد یا نه؟
کاربران شبکه های اجتماعی حدس‌های متفاوتی در این باره می‌زدند و عدم علاقه حاکمیت به تکرار وقایع دور قبل را دلیل امتناع از برگزاری مناظره می دانستند. اما در عین حال بحث عملی بودن چنین برنامه هایی در فرصت کم تبلیغات هم مطرح شد. برای نمونه کاربری در توییتر نوشته است: «اگر هشت نامزد در گروه های دو تایی به مناظره بپردازند، پیدا کنید تعداد حالت های مناظره را»
در نهایت اعلام شد که مناظره گروهی برگزار می‌شود، اما قبل از آن هر کدام از نامزدها فرصت یافتند که در گفتگوهای ویژه خبری برنامه‌های خود را اعلام کنند. این برنامه‌ها بازخوردهای فراوانی داشت و کاربران در توییتر، فیسبوک، گوگل پلاس و وبلاگ‌هایشان به نقل و نقد سخنان هر کدام از نامزدها پرداختند.
تریبون تلویزیون ملی برای تبلیغ انتخابات
حامیان هر کدام از نامزدها موقع پخش گفتگوهای تلویزیونی به طور همزمان نظرات خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کردند و مخالفان نیز به نقد آنها می‌پرداختند.
در حاشیه برنامه تلویزیونی سعید جلیلی عکسی از پشت صحنه این گفتگو منتشر شد که کاربران زیادی آن را فرصتی برای ابراز نظرات خود یافتند. برای نمونه کاربری به اسم روح الله نوشته است: «عالی بود صحبت های امشبشون عالی از تیپ های مختلف جامعه فید بک گرفتم صحبت هاشو علمی و خوب توصیف کردند.» اما در مقابل مهدی معتقد است: «امشب دکتر ضعیف ظاهر شد.نوع سخن گفتن عامه فهم نبود. کل بحث ایشون استفاده از فرصت ها وتبدیل تهدید به فرصت بود که کلی است و باید مصداقی صحبت می شد.»
وحیدآنلاین هم تصویری از کلیدواژه‌های به کار رفته توسط جلیلی طراحی کرده است که در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد، مطابق این تصویر گرافیکی بیشترین کلماتی که سعید جلیلی استفاده کرده «بحث» و «عرصه» بوده است.

در نقد سخنان محمدباقر قالیباف، آرش در گوگل پلاس نوشته است: «ایشون ۱۳ روز قبل بر علیه آقای رفسنجانی سخنرانی تندی کردند و گفتند: کارنامه ۲۰ ساله ایشون قابل دفاع نیست و دیشب از خدمات آقای هاشمی سخن به میان آوردن! چه چیزی دراین ۱۳ روزعوض شده است؟»
کاربران دیگری هم از اظهارات ضد و نقیض آقای قالیباف سخن گفته‌اند، اما برای نمونه هادی نوشته است که از نظر او آقای قالیباف در گفتگوهای ویژه خبری بهتر از دیگران عمل کرده است.
برخی از کاربرانی که برنامه‌های نامزدها را دنبال می‌کردند در میان سخنان آنها به دنبال یافتن نشانه‌هایی بودند. برای نمونه فواد در مورد برنامه محمدرضا عارف توییت کرده است: «عارف در گفتگوی ویژه خبری در مورد دانشجویان ستاره دار حرف زد! البته خیلی کم و گذرا بود اما باز هم خوبه.» همچنین انتقاد عارف از خس و خاشاک خواندن مردم از سوی احمدی‌نژاد هم مورد توجه بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت.
در این میان سخنان حداد عادل و اشاره اش به نوشتن کتابهای درسی نیز مورد توجه کاربران زیادی قرار گرفته است. مهراز با نقل این سخنان در توییتر نوشته است: «شاید سر سفره هاتون غذا نبوده باشه ولی همیشه کتاب های درسی بچه ها حاضر بوده، من مسئول کتاب های درسی بودم.»
در حاشیه گفتگوی ویژه حسن روحانی نیز عکسی از او در حال گریم شدن پیش از برنامه در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد. هادی در حالی که این عکس را در توییتر خود به اشترک گذاشته نوشته است که این تصویری کمتر دیده شده از یک چهره معمم در ایران است.
در مورد سخنان علی اکبر ولایتی، حمزه غالبی نوشته است: «ولایتی خوب اشاره کرد مسائل اقتصادی کشور یکسرش در سیاست خارجی هست و برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور در سیاست خارجی تحولی رخ بدهد اما نگفت که سیاست تو همه این سالها توسط مقام معظم تدبیر شده و ایشان هم مشاور عالی مقام معظم در سیاست خارجی بوده‌اند.»
قطع برنامه تبلیغاتی محمدرضا عارف و سانسور سخنان محسن رضایی نیز موضوع بحث بسیاری از کابران شد. مهناز در با اشاره به این موضوع در توئییتر به کنایه نوشته است: «محسن رضایی به خاطر سانسور حرفهای انتخاباتی اش در رسانه ملی از مقام معظم رهبری تشکر کرد.»

Tuesday, 30 April 2013

مصرف متانول باز هم جان ایرانی‌‌ها را گرفت

مرگ شش نفر بر اثر مصرف متانول در رفسنجان بازتاب خبری گسترده‌ای داشت. این در حالی‌ است که خبر‌های غیر رسمی‌ حکایت از مرگ تعداد بیشتری از مصرف کنندگان متانول در یک روز را دارد.

در همین رابطه، خبرگزاری "ایسنا" روز گذشته به نقل از مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان از افزایش شمار مسموم‌شدگان در پی مصرف الکل متانول به ۳۴۸ تن و مرگ شش تن دیگر خبرداد.

وی با بیان اینکه ۷۵ تن از مسموم‌شدگان در بیمارستان رفسنجان و ۱۰۹ تن در شهرهای دیگر دیالیز شده‌اند، گفت این افراد پس از دیالیز و خروج سم از بدنشان از بیمارستان ترخیص شدند.

این در حالی‌ است که عباس رمضانی‌نژاد، امام جمعه رفسنجان، با بیان اینکه سه نفر از توزیع کنندگان این نوشیدنی‌های مسموم دستگیر شده‌اند، گفت علت این حادثه در دست بررسی است، اما این احتمال وجود دارد که برای تحت الشعاع قرار دادن انتخابات، عده‌ای نابخردانه دست به این حرکت زده‌اند.

حمید نجم‌الدین، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان، همچنین از وخامت حال سه تن خبرداد و گفت روز گذشته حال ۹ تن وخیم بود که در حال حاضر با عملیات پزشکی انجام شده سه تن از مسموم‌شدگان با وخامت حال روبرو بوده و در بخش‌ "ای سی یو" بستری هستند.

وی اظهارات مطرح‌شده پیرامون مسمومیت بیش از ۶۰۰ تن براثر مصرف الکل متانول را کذب دانست و افزود با اطلاع‌رسانی‌های انجام شده در سطح شهر شمار زیادی از شهروندان به منظور پیشگیری و این که احتمال می‌دادند دچار مسمومیت شده باشند به بیمارستان‌ها مراجعه کردند که البته مسمومیتی در کار نبود.

ممنوعیت استفاده از مشروبات الکلی در ایران منجر به گسترش مصرف نوع تقلبی و از جمله الکل اتانول و متانول شده است که در بعضی‌ از موارد به دلیل خوراکی نبودن این نوع از مشروبات جان خود را از دست دادند.

Sunday, 24 March 2013

سخت ترین روزهای زندگی

"این شعر لحظات خوبی را در سخت ترین روزهای زندگی برایم بوجود آورد"

نمی دانم تو سمی یا ویروسی یا عفونت

گیلن باره تو سندرم بی غیرت

ز دست و پا و تن بردی عصب را

تو را من می کشم با خشم و نفرت

تو بی اصل و نسب را کس نشناخت

ولی خوارت کنم با سعی و همت

تو را روزی به استهزاء بگیرند

مثال درد دست و پا بگیرند

به تزریق و دو حب قرص و دو کپسول

بساطت را ز امراض بر بچینند

تو پنداشتی من آن برگ خزانم

ندانستی مجید پر توانم

به والله ریشه ات را بر بچینم

تو را در ذلت و خواری ببینم

Wednesday, 6 March 2013

پیام تسلیت احمدی نژاد

تردید ندارم که او بازخواهد گشت و به همراه همه صالحان و حضرت مسیح (ع) و تنها باقی‌مانده از نسل پاکان، انسان کامل، خواهد آمد و جامعه بشری را در استقرار صلح و عدالت کامل و مهربانی و کمال یاری خواهد کرد.
پیام تسلیت احمدی نژاد درپی مرگ هوگوچاوز..

Thursday, 21 February 2013

لاله و لادن ..


لاله و لادن ..
در برنامهٔ این هفته از اکی بنایی یاد کردیم - این عکس اکی بنایی در کنار لاله و لادن در سال ۱۳۵۵ گرفته شده

لاله و لادن دوقلوهای به هم چسبیده ایرانی بودند. در سال ۱۳۸۲ این دو پس از عمل جراحی به قصد جداسازی به فاصلهٔ چند ساعت از یکدیگر درگذشتند
 

Tuesday, 15 January 2013

همه چی‌ خوبه!

با شنیدن خبر پرتاب موشک خوشحال شدم و افتخار می‌‌کنم مثل بعضی‌ از شما ها. ولی‌ مطمئن نیستم که کسانی‌ که این روز‌ها هزار تا مشکل دارند خوشحال شده باشند!!
واقعا پرتاب موشک مهم تره یا وضعیت مملکت را درست کردن...
البته یادم نبود همه چی‌ خوبه...